júl
15

Aliaa Magda Elmahdy (20) egyaránt kivívta az egyiptomi szélsőségesek és liberálisok haragját, amikor meztelenül fotóztatta magát, majd a képeket feltette internetes blogjára.

Tettével az erőszakos, rasszista és szexista rendszerek ellen tiltakozott, így hazája vezetőinek is üzent, hiszen az elzavart diktátor, Hoszni Mubarak bukása óta rendületlenül erősödnek az arab országban az iszlám fundamentalisták. A milliók számára gyűlölt Elmahdyt mintegy negyven izraeli nő vette védelmébe, akik úgy vállaltak vele szolidaritást, hogy maguk is ledobták ruháikat. Az izraeliek „Szerelem határok nélkül", illetve „Félelem nélkül mutasd, ki vagy" feliratokkal üzentek az egyiptomi diáklánynak, akit hazája vallási fanatikusai legszívesebben megkorbácsoltatnának szemérmetlenségéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://arabokat.blog.hu/api/trackback/id/tr114658366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása