júl
15

nők.jpg

Halálra ítéltek egy fiatal srí lankai szolgálólányt Szaúd-Arábiában. A vád egy csecsemő meggyilkolása, a büntetés nyilvános kivégzés. Az eset nemzetközi felháborodást váltott ki. 2007.07.16 16:20 A hatóságok szerint a lány, Rizana Nafeek beismerte, hogy megfojtotta a kicsit, amikor cumisüvegből táplálta. A lány szerint ez nem igaz, ő azon igyekezett, hogy tisztán tartsa a baba légútjait - ráadásul nem is volt feladata a gyerek gondozása. Ha a bíróság nem tágít, a 19 éves lányra nyilvános kivégzés vár.

Emberi jogi aktivisták az ítélet enyhítésére kérnek. Szaúd-Arábiában nem szokatlan büntetés a kivégzés: 2005-ben 191 embert büntettek így, idén eddig 102-t. Ehhez a "megoldáshoz"jellemzően gyilkosok, nemi erőszak elkövetői, fegyveres rablók és drogcsempészek esetében fordulnak. A dúsgazdag országban számos srí lankai dolgozik háztartási alkalmazottként, és az illetékesek szerint nem ritkák az általuk elkövetett bűncselekmények - ezért a szigorú ítélet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://arabokat.blog.hu/api/trackback/id/tr474658353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása